tirsdag 2. oktober 2007

Ristorante Da Mario: Genuint veneziansk



Bra: priser, atmosfære
Dårlig: maten er ikke gourmet, men det er heller ikke meningen
Av: Joachim

Da Mario er en gammel og usnobbete restaurant som byr på noe så sjeldent som en autentisk veneziansk opplevelse til veldig billige priser. Her er det en dame i 80-årene som er sjef, og selv om hun kan virke både sur og streng har hun et hjerte av gull. Hun må rett og slett bare oppleves, for det er hun som gjør Da Mario til en unik restaurant. 

Den gamle damen kan ikke engelsk, ei heller tysk eller fransk, og hun snakker en vanskelig veneziansk dialekt. Likevel forstår man jo alt med hjelp av kroppsspråk, gestikulering og litt entusiasme. 

Hos Da Mario finnes det ingen meny, man spiser det man får. Det vil si, man kan velge mellom en fisk eller et stykke kjøtt og man får en pasta først. Veldig enkelt, men veldig godt. Husets rødvin følger med, ingen spørsmål om det. Når herligheten er over får man ingen regning, men den gamle forkynner en egnet sum, som alltid er meget rimelig. Her blir man ikke lurt selv om man er turist. Sist vi var her betalte vi €100 for 4 personer: 2 retter hver + en magnum-flaske av husets røde + kaffe. Det er ganske utrolig i ellers ganske dyre Venezia.


Da Mario anbefales sterkt til alle som vi oppleve noe annerledes og morsomt, den gamle er underholdning i seg selv og maten er enkel, men nydelig. Til lunsj er det mange håndverkere og gondolierer som går her. Turistene er i mindretall. Til middag bør man komme rett etter 19:30 for å få et bord.

Enjoy!

les flere anmeldelser her!

Ingen kommentarer: