torsdag 11. oktober 2007

Farvel Falkenberg: Poetisk på godt og vondt



Bra: Poetisk og ganske annerledes blikk på livet
Dårlig: Til tider fryktelig stillestående - bare for filminteresserte
Av: Joachim

Dette er en ganske så sær og anderledes film om en tafatt men grublende guttegjeng som alle er godt voksne, men som vender hjem til Falkenberg en siste sommer. 

Ganske dokumentarisk fremstilt, med håndholdt kamera (jeg begynner å bli lei av det) og regissører som mer eller mindre spiller seg selv. En spennende blanding av dagboktanker og små bryddstykker som intoduserer oss for gutta samt noen andre betydningsløse skikkelser i småbyen.

Hendelsesforløpet er helt stillestående i omtrent en time, et selvsagt absolutt bevisst valg for å skildre stillstanden i guttenes liv, men for publikum blir det kjedelig og langdrygt, selv om dagbokens forfatter byr på enkelte tema til ettertanke. Det blir likevel bare et skrap i overflaten, for filmen stiller ingen dype spørsmål. Det er nå min mening.

Når den største hendelsen i filmen endelig skjer har nok store deler av seerne gitt opp eller sovnet, og det er jo synd. Derfor kaller jeg dette en smal film som egner seg best for de med spesiell interesse for filmprosjekter som dette.

God natt...

les flere anmeldelser her!

Ingen kommentarer: