mandag 8. oktober 2007

Death Proof: Klassisk Tarantino dialog. Herlig busjettsprengende film om en Stuntmann og hans bil.



Bra: Dette lukter Tarantino hele veien. Og jeg LIKER det!
Dårlig: For dem som ikke har likt hans andre filmer, er dette bare en til i rekken de kan hate
Av: UtelivsLøven

Hvis du har likt NOEN av de filmene Tarantino har laget i løpet av de siste 15 årene, bør du absolutt få med deg denne. Den er gjennomført Tarantino (mye mer enn hans siste forsøk Hostel og Kill Bill), og dialogen fra Reservoir Dogs og Pulp Fiction er tilbake. Her er det bare å glede seg. Sitter å koser meg i to timer kinostolen mens den ene observasjonen rarere enn den andre blir diskutert. Ingen ting er slapt i ordvekslingen her -- scriptet er nøye komponert, og det merkes.


Selve filmen handler om tøffingen Mike (Kurt Russell) og hans bil som er Death Proof (så sikker at man overlever selv de verste krasjene i den). Kudos til casting ansvarlig for å ha klemt Kurt inn i den rollen. Han passer perfekt. Og det at han er en utbrukt, avdanket action stjerne fra 80-tallet betyr bare at han passer enda bedre i denne rollen.


I tillegg til en fantastisk dialog, bra casting, en historie som handler om fint lite og et bra soundtrack (Tarantino kan låter), får du her en smakebit på en "exploitation cinema and double feature film" (noe som var populært på 70-tallet i Amerika). Sjangeren her dreier seg om ekstremt lavbudsjett, hvor klipping, lyd og lys ikke alltid ble gjort med like stor ettertanke. Og selv om dette er en av de dyreste filmene Tarantino noen gang har laget, sørget han for å være tro til sjangeren (så det er lagt til "slurv" med vilje). Dette synes jeg bare legger en morsom dimensjon til denne filmen.


Nå gleder jeg med til å se Rodriguez film Planet Terror. Den utgjør første halvdel av dobbel-filmen Grindhouse (hvor Death Proof er den andre halvdelen. Merk at de to filmene ikke har noe med hverandre å gjøre, annet enn at de i USA ble vist etterhverandre i forkortede versjoner).

les flere anmeldelser her!

Ingen kommentarer: