onsdag 31. oktober 2007

In America (2003): Sterkt livsdrama: tap, vennskap, kjærlighet, selvbebreidelse, død, glede, tvillingsjeler



Bra: Flotte rollebesetninger, god dialog, menneskeliggjør livets vanskelige sider
Dårlig: Drama hatere og hjerteløse bør holde seg unna
Av: UtelivsLøven

Her har vi funnet frem en bra film fra arkivet, som anbefales alle med et hjerte og som liker litt familiedrama. Sånn at det er klart: dette er ikke søppeldrama (intriger, løgn, sex, bedrag), men faktisk et menneskelig drama som involverer følelser av å ikke strekke til, ikke lykkes, sorg, glede, tap, savn, kjærlighet, familieglede etc.


Kort fortalt handler filmen om en irsk familie som flytter til New York med et ønske om å skape et nytt og bedre liv. Men, livet her er ikke enkelt, og etterhvert som vi blir kjent med familien skjønner vi at den har gått gjennom et stort tap, hvor alle bebreider segselv for det som har skjedd. I filmen går familien gjennom en rekke hendelser som både trekker dem sammen, og dytter dem fra hverandre. Spesielt imponerer seks-år-gamle Emma Bolger som Ariel i filmen. Hun spiller også en viktig rolle filmteknisk, ved å lede mye av historien. Blant annet er hennes forhold til Mateo (Djimon Hounsou) en viktig katalysator.


Dette er en film som får en til å tenke og være takknemmelig for det priviligerte livet man lever. Alle sliter med sine egne problemer, og en irsk innvandrer familie til New York har nok fler enn de fleste. En familie med sterke bånd vil klare å overkomme ethvert problem og enhver utfordring, så lenge den holder sammen. Her kan det nok være scener hvor enkelte vil føle et fuktig øye.


Absolutt anbefalt!

Les flere anmeldelser av In America (2003) her!

Ingen kommentarer: