torsdag 25. oktober 2007

Christiania Teater: Fin og nyoppusset scene midt i byen



Bra: Fin beliggenhet, staselig inngangsparti, pent innvendig, bra stoler
Av: Jørgen

Er du som meg, har du kanskje gått forbi inngangen til Filmteateret i alle år, og aldri tatt turen innom. Vel, for litt over et år siden, så skiftet teateret ham. Nå er det ikke lenger en eksentrisk filmklubb som styrer her. Nå er det full rulle på show -- hele året. Alt fra komiopplegg som Kjetil og Kjartan, til mer seriøse og "tradisjonelle" teateroppsetninger. Så her er det nok noe for enhver smak.

Av alle teater og showlokaler i Oslo, vil jeg tørre å påstå at inngangspartiet på Christiania Teater er det mest staselige. Her er det rød løper, messinggelender, fakler, og inngangen ligger rett på en av Oslos viktigste gater (den som leder til Stortinget). At den vender rett mot mastodonten Nasjonalteateret, trekker heller ikke ned for dette flotte teatret.


Men, nok fasadeprat. Etter at du har passert gjennom de storslagne dørene, ledes du rett inn i en rød foaje med mer messinggelender. Herfra er veien til garderoben kort (garderobeplikt, 20 kr per plagg). Videre kan man så vandre inn til baren, hvor det både er alkohol- og alkoholløse drikker å leske seg på. Disse kan man ha med seg inn i salen (det var ihvertfall ingen som sa noe da vi gjorde det), og det er deilig å kunne leske seg på en Heineken under et morsomt show.


Vel inne i den mellomstore teatersalen, sitter alle på myke stoler av den typen bestemor har stående i en krok hjemme, men som hun aldri bruker på grunn av de sarte broderiene på putene. Men, stolene på Christiania Teater har ikke brodering (selv om de er like staselige), så du kan sitte med god samvittighet uten at bestemors morske stemme dukker opp bak i hodet.


Christiania Teater er absolutt et pluss på teaterlisten til Oslo. Det er hyggelig at teateret nå er viet nettopp til teater -- det er det som alltid har vært meningen. Gled deg til neste forestilling du skal se her.

Les flere anmeldelser av Christiania Teater her!

Ingen kommentarer: