onsdag 10. oktober 2007

Radiohead - In Rainbows: En deilig ørebalsam fra et rått band!



Bra: 100% radiohead, melodiøs og instrumental som alltid
Dårlig: Ingen kjempenyheter
Av: UtelivsLøven

I natt (10.10.07) slapp Radiohead sitt siste album -- In Rainbows. Og denne var annerledes. Istedenfor å slippe den i CD buttikene og på iTunes etc., så lot de fans kjøpe den via websiden deres fra og med 1. oktober. Men, gimmicken er at DU bestemmer prisen. Derfor, er du superfan, så vil du sannsynligvis betale vanlig CD pris for den (som nå går uavkortet til bandet, istedenfor bare 10% som ofte er tilfellet ved vanlig distribusjon). Er du mindre fan, eller fattig student, kan det være du "kjøper" den for null kroner. Det er helt opp til deg. Uansett tjener band som Radiohead mer på konsertturneer etc., enn de gjør på CD salget. Og ved å distribuere utenom et plateselskap, sitter de igjen med en mye større del av kaka selv.


Så til plata: den er 100% tro til Radiohead. Her er det ingen tvil. De bygger på hva de satte sammen i Kid A, og eksperimenterer videre med mer instrumentale ingredienser. Og pakken blir spennende! Særlig Nude og Jigsaw Falling Into Place frister til stadige repeats. In Rainbows er kanskje den mest komplette platen fra Radiohead til dags dato. Den spiller på alle strengene, og du blir båret forsiktig fra sang til sang gjennom stadige høydepunkter og utøsninger. Alt fra litt rolig, mellow pop-rock, til den litt hardere gitar-riffingen blir delikat servert på dette albumet.


Er du hard Radiohead fan, løp til http://www.inrainbows.com/ og kjøp/få gratis din kopi. Kun middels fans bør også hente ned en kopi..


Og, tilslutt: Radioheads gratisstunt har inspirert Oasis, NIN, og Jamiroquai til å vurdere det samme. BORT MED DE SLEMME PLATESELSKAPENE!!!

les flere anmeldelser her!

Ingen kommentarer: