onsdag 17. oktober 2007

Mannen med jernmasken (1997): Ikke blant DiCaprios største bragder



Bra: Greit eventyr om den slemme Kong Ludvig av Frankrike
Dårlig: Ingen dokumentarisk verdi. Denne bør nok klassifiseres som en eventyrfilm for ungdom
Av: bruno

Ja, ja. Det er ikke alltid man kan velge hva man vil se på fly. Og på en utenlandstur jeg nylig var på, satte de på denne filmen. Jeg er en stor fan av Leonardos senere arbeider, så en fektefilm fra 1997 må jeg si pirret lite da den begynte å flimre over den vibrerende TV'en i det 30 år gamle Boeing 767-flyet.


I filmen blir Vi servert historien om den grusomme Kong Ludvig XIV av Frankrike (spilt av DiCaprio), og hans tvillingbror (spilt av DiCaprio) som han har satt i fengsel på livstid for å beskytte sitt kongedømme. Paris sulter, folk er i opprør, og Ludvig styrer med jernhånd. Mytteriet er til å ta og føle på, men Ludvig føler han sitter trygt.... Helt til de tre musketerene dukker opp (Jeremy Irons, John Malkovich og Gerard Depardieu). De får etterhvert følge av D'Artangan (spilt av Gabriel Byrne), og ting blir bare vanskeligere og vanskeligere for onde Ludvig.


På tross av store skuespillerkrefter, spesielt blant musketerene, mangler denne filmen innlevelsen, diaologen og handlingen som skal til for å gjøre den til noe ordentlig. Den er basert på Dumas fantastiske bok, men regissøren og skuespillerne makter ikke å levere noe over en middels Disney barnefilm.. Den går helt sikkert rett hjem i små barnehjerter (så lenge de ikke er lettskremte), men for dem som har passert myndighetsalder er det nok en rekke filmer i videobutikken med større apell.


Bruno sier: Nicht, nicht! (aber vielleicht für die kinder?)

Les flere anmeldelser av Mannen med jernmasken (1997) her!

Ingen kommentarer: