torsdag 24. januar 2008

Rambo 4 (2008): Fantastisk tro til konseptet: Knallhard action med sjel! Den beste Rambo noen sinne



Bra: Herlig action, iblandet klisje-inspirert dialog. Akkurat slik vi husker og liker Rambo
Dårlig: Klisje, klisje, klisje
Av: Jenzzzen

Var med Tommy og så denne på førpremiære. Denne filmen får en soleklar femmer. Ikke fordi den kommer til å vinne noen Oscar. Ei heller for at den har et dypt budskap som får meg til å se annerledes på livet. Den klisjeaktige dialogen, de dårlig utviklete og en-dimensjonale karakterene, og generelt ganske simpelt skuespilleri tar meg heller ikke med storm. Denne filmen får ganske enkelt toppkarakter fordi den holder hva den lover -- action, grafiske skytescener, masse bad-guys som blir drept, et umulig oppdrag i en ufremkommelig jungel. Jeg vil faktisk gå så langt som å kalle dette den beste Rambo filmen noen sinne. Og de andre jeg satt i konosalen med var helt enige. De klappet og heiet på Rambo etter at han egenhendig hadde tatt ned 100 badguys i løpet av 5 minutter.


Glem for et øyeblikk at han er bestefar. Og glem at ansiktet hans i de første scenene i filmen ser ut som om det er i ferd med å gå i oppløsning, og at han nå går i løsere klær for å skjule at kroppen har forfalt på 20 år. La den klisjefylte dialogen more deg, istedenfor kritisk å hakke den i stykker. Len deg godt tilbake i setet med popcorn og cola, og mor deg i 93 minutter med den voldeligste og råeste versjonen av Rambo ever made. For i motsetning til moderne action-oppfølgere som blir mer high-tech (tenk Die Hard 4), er Rambo den samme, simple råskapen det alltid har vært. Og, for å være ærlig, var det faktisk ganske befriende og deilig å se noe som er så simpelt og så vakkert. Det viser at i denne verden hvor alt hele tiden endrer seg, er det heldigvis noen ting som er og blir det samme - til evig tid.


For dem som likte Rambo 1 (2 og 3 var litt nedturer, spør du meg), så kommer Rambo 4 til å gå rett til hjertet! Dere MÅ gå å se den... På kino. Til dere som ikke er noen fan av Rambo fra før, er dette bare mer av det samme.

Les flere anmeldelser av Rambo 4 (2008) her!

Ingen kommentarer: