fredag 25. januar 2008

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer (2007): Et steg ned fra første filmen



Bra: Jessica Alba, kule karakterer, bra effekter, grei historie
Dårlig: Historien fenger ikke, siste scenen var litt teit
Av: Jenzzzen

Jeg er i utgangspunktet en fan av eventy-action, a la X-men etc. Kall meg hva du vil, men du har sikkert noen dype hemmeligheter selv som også gjør deg litt rar. Den første Fantstic Four filmen falt ganske godt i smak -- selv om den ikke klarte helt å måle seg med noen av X-Men filmene. Men, siden de ikke lager flere X-Men, så har vi heldigvis denne....


Først det som er bra.. De samme karakterene fra første filmen er tilbake (Mr. Fantastic, Invisible Woman, Human Torch, og The Thing), og det er en ny slemming å bekjempe (The Silver Surfer). Denne gangen ser det virkelig ille ut, og de fantastiske blir satt på enorme prøvelser. Det er massevis av action, gode effekter, og et greit plot.


Og så over til det som ikke var så bra.. Den litt viktige "troverdigheten". For selv om dette ikke er en realistisk film, er det fortsatt viktig at man føler at karakterene er troverdige og dialogen er dynamisk og naturlig. Her er det for mye klisjeer, og for dårlige skuespillerprestasjoner. Man merker ikke dette så mye midt i den heiteste action, men noen av de roligere scenene får man nesten lyst til å spole over. Særlig The Thing (stein-mannen) har noen skikkelig dårlige replikker. Dette var vi spart for i den første filmen, da troverdiheten var mye bedre og innlevelse ikke var noe problem.


Alt i alt er dette en skuffelse. I siste scene åpnet de for muligheten av en fortsettelse, og det ville ikke gjort meg noe... Men da må de love å forbedre dialogen, og å lære skuespillerne litt ordentlig skuespilleri. Denne filmen bør du nok unngå, selv om du er fan av den første.

Les flere anmeldelser av Fantastic Four her!

Ingen kommentarer: