onsdag 23. januar 2008

Rambo (2008): Rambo er tilbake, akkurat slik vi vil han skal være



Bra: Klassisk god Rambo action
Dårlig: Kanskje ikke helt riktige Burma bad guys skildringer, but who cares?
Av: Tommy

Det er tjue år siden sist jeg så Rambo. Det er bare en ting å si: for et hyggelig gjensyn! Vel er han tjue år eldre, men fyttirakkern så godt han holder seg (who cares at han jukser litt).


Sammen med Jenzzzen hadde jeg æren av å være på en skikkelig verdenspremiere på Rockefeller, 3 dager før den vises for første gang i resten av verden. Stinn brakke, lang kø og ståplass på balkongen - hva gjør man ikke for å se gamle helter. Her var det mange gamle fans. Stående applaus (bokstavlig talt) når Rambo viser seg fra sin iskalde side og beseirer fiender i jungelen lett som bare det.


Rambo må bedømmes etter det den er: storslagen skyte- og krigsaction med en tøff superhelt. Den må tas for akkurat det den prøver å være: gjensyn med Rambo slik fansen vil se ham. 2008 filmen er altså svært tro til konseptet som ble en suksess på 80-tallet. Noe annet ville jo skuffe fansen.


Burma bad-guysene er kanskje ikke spesielt autentiske og det er mange filmatiske småglipp (blodig kniv blir ren kniv, sår heles, en landmine oppfører seg som en atombombe o.s.v.). Dialogen holder seg også stort sett til et lavmål. Men sånn skal det være. Her er det strupekuttingen, hoderullingen, plaffingen og sprengingen som gjelder.


Børst støvet av Rambominnene dine og kos deg med denne!

Les flere anmeldelser av Rambo (2008) her!

Ingen kommentarer: