tirsdag 15. januar 2008

No Country for Old Men (2007): Denne blir stående som en klassiker!



Bra: Skuespillere, dialog, stemning
Dårlig: Sær (men overraskende!) slutt
Av: Joachim

No Country for Old Men har blitt rost opp i skyene av kritikere over hele verden, og jeg stemmer i: denne filmen blir stående som en klassiker, kanskje Coen-brødrenes beste noen gang. Den topper til og med Fargo spør du meg! I helgen vant den 2 Golden Globes og det blir spennende å se om den kan innkassere noen Oscarstatuetter også.


Jegeren Llewelyn (Josh Brolin) kommer tilfeldigvis over $2 millioner cash i en koffert sammen med en haug heroin og en bråte med lik og helvete er løs. Javier Bardem er uforglemmelig som bad-assen Anton Chigurh, en av de mest skremmende skikkelser jeg har sett på lerretet på en lang stund. Han vant Golden Globe og det lukter en Oscar for beste mannlige bi-rolle her. Tommy Lee Jones er den aldrende sheriffen som ikke akkurat er henrykt over å få et blodbad i fanget midt oppi pensjonsistforberedelsene sine. Fantastiske rolleprestasjoner av alle tre, samt Woody Harrelson som dukker opp i en liten rolle.


Til tross for en anti-klimaks slutt med en noe skuffende moralsk innslag er denne filmen den beste du vil se i vinter. Selv sovner jeg med Anton Chigurh på netthinnen, huttetu, men opplevelsen er verdt et par mararitt.





Les forøvrig anmeldelser av boken bak filmen her: http://www.guruguiden.no/i208338/Cormac_McCarthy_-_No_Country_for_Old_Men

Les flere anmeldelser av No Country for Old Men (2007) her!

Ingen kommentarer: