onsdag 16. januar 2008

Guinness Storehouse (Guinness Bryggeri Museum): Morsom gjennomgang av historien og prosessen bak et av verdens beste øl



Bra: Mye innhold, bra organisert, prøvesmaking, enkelt og oversiktelig
Dårlig: Litt dyrt for en "reklame" omvisning (17€)
Av: Jørgen

I forbindelse med et langweekend opphold i Dublin, Irland var det ingen måte å unngå et besøk av Guinness Museet/Bryggeriet på. Denne enorme eiendommen som har produsert denne herlige drikken siden slutten av 1700-tallet, ligger sentralt plassert, kun et par kvartaler sør for elven Liffy. Museet er bygget inn i den gamle bryggeri hallen, og det er åpent hver dag. Omvisningen gjør man på egenhånd, men ved hjelp av korte videoer, tekster, utstilte objekter, lukt og smaksprøver, får man en god forståelse av hvordan dette brygget lages, de forskjellige typene Guinness som finnes, samt hva som gjør dette ølet unikt. Museet går over syv etasjer, men i og med at det er endel luft mellom hvert utstilte objekt, blir dette allikevel ikke for mye.


Det tok meg rundt to timer å vandre gjennom hele museet (jeg går sakte), og selv om det var en travel lørdag unngikk man kø på grunn av måten museet er lagt opp.


Den siste stoppen på runden er "Skybar", den runde, glassdekkede baren på toppen av bygget med 360 graders utsikt over hele byen. Det er her man får lønn for strevet, og ved å levere inn en liten ring man fikk da man kjøpte billetten, får man en pint med Guinness Draught. Veldig bra måte å avslutte på!


I første etasje har de en Gift Shop med et stort utvalg av Guinness effekter. Du finner sikkert noe moro å ta med hjem.

Les flere anmeldelser av Guinness Storehouse (Guinness Bryggeri Museum) her!

Ingen kommentarer: