tirsdag 15. januar 2008

The Old Jameson Whiskey Distillery: Whiskey og godt humør



Bra: Beliggenhet, tourguidens humor, smaksprøver
Dårlig: Stengt pipe
Av: Joachim

The Old Jameson Whiskey Distillery er en severdighet du absolutt bør få med deg. Hvis du er interessert i whiskey da vel og merke. Skjønt, her er det både humør og humor nok til å more whiskey-hateren også!

Museet ligger i det nedlagt destilleriet midt i Dublin sentrum. Dessverre for oss turister er all produksjon av Irlands største og mest kjente whiskeymerke nå flyttet til Cork. Her i sentrum viser derfor Jameson med hell hvordan det så ut en gang for ca. 100 år siden, med modeller i mindre målestokk.


Omvisningen tar ca. 1 time og opp til 30 personer slår følge med en morsom og kunnskapsrik turguide (har en følelse av at de alle sammen er mer eller mindre morsomme, det er liksom stemningen her). Det begynner med en intro-film og deretter tas man igjennom alle stegende i produksjonen. Heldigvis avslutter man i baren der man får smake Jameson neat, on the rocks eller med cranberryjuice, eplejuice eller cola. 6 heldig utvalgte får også bli med i et uhøytidelig smakspanel der hensikten er å konkludere med at Jameson er bedre enn alle skotske og amerikanske merker. Selvfølgelig...


Det finnes en stor souvernirbutikk som foruten flasker har whiskeysennep, whiskeysjokolade, fine glass og en bråte med logoklær. Det er også en fin bar i lobby-området samt en lunsjrestaurant en etasje opp.


Alt i alt var dette en meget morsom opplevelse, selv om den store pipen som nå fungerer som utsiktsplattform var stengt grunnet vedlikehold.

Les flere anmeldelser av The Old Jameson Whiskey Distillery her!

Ingen kommentarer: