tirsdag 15. januar 2008

Charlie Wilson's War (2007): Smart eller bare intetsigende - døm selv



Bra: Interessant historie, høyt tempo
Dårlig: Dårlig kjemi mellom skuespillerne
Av: Joachim

Kritikerne klarer ikke bli enige og selv sitter jeg igjen med en tja-følelse etter å ha sett Charlie Wilson's War.

På den ene side er den smart, vittig og interessant. På den annen side gir den meg ikke stort, den vil lett bli glemt og den har mange svakheter som bl.a kjemien mellom Hanks og Roberts og scenene fra Afghanistan.


Charile Wilson (Tom Hanks) er kongressmedlemmet fra Texas som på slutten av 70-tallet fikk kongressen til å donere store summer til å hjelpe afghanerne mot den russiske trusselen. Wilson var en svært fargerik personlighet som var glad i både sin whisky og sine damer, så han er absolutt en karakter med stor underholdninsverdi på lerretet. Jeg synes kanskje ikke Hanks fyller rollen helt optimalt, mye av problemet ligger nok i regien. Han kunne fort blitt en karakter man virkelig ville husket og lært mer om, men her er det dessverre ute av syne ute av sinn som gjelder. Samspillet med Julia Roberts (Houston milliardær, elskerinne og med makt nok til å dytte Wilson i riktig retning) er intetsigende og kjedelig. Dårlig kjemi rett og slett.


Filmen skal ha pluss for et høyt tempo og mye ironi og humor. Den blir aldri kjedelig. Men jeg sitter ikke igjen med følelse at jeg har lært noe særlig om denne spennende historien i amerikansk politikk. Intetsigende er det mest passende ordet. Det kunne fort ha blitt en skikkelig bra film dette, men det er altså noe som mangler.


Mange av dere vil sikkert elske den, andre hate den. Det er bare å dømme selv, men det er ikke noe must å løpe til kinoen. Vent like gjerne på DVDen.

Les flere anmeldelser av Charlie Wilson's War (2007) her!

Ingen kommentarer: