tirsdag 15. januar 2008

dikt.no: Mye bra å lese, men mest søppel



Bra: Ingen kvalitetskontroll
Dårlig: Ingen kvalitetskontroll
Av: crazypoet

dikt.no er et nettsted der hvem som helst kan legge ut tekstene sine, uansett sjanger (noe som er nettstedets styrke og svakhet). Tittelen på nettsiden er altså litt misvisende. Her finner du titusenvis av tekster skrevet av unge og gamle, lovende og talentløse, sympatiske og superarrogante... Dessverre er de unge og talentløse i overtall, og det er langt mellom godbitene. Et anbefalingssystem gjør at du kan finne gode tekster lettere, men i og med at de som anbefaler også er de som skriver, er det begrenset hjelp i denne funksjonen. "Redaksjonen anbefaler" funker litt bedre, men den såkalte redaksjonen består av en gjeng som har bidratt litt ekstra på nettsiden og er så vidt jeg vet aldri fysisk samlet for å diskutere kvaliteten på tekster. De leser heller ikke mer enn en liten del av det som legges ut.


dikt.no har en god søkefunksjon, og du blar deg greit gjennom de ulike sjangerne. Dessverre er nettstedet overlesset med tekster, og man føler seg som stakkaren som lette etter nålen i høystakken. Et poengsystem basert på konkrete vurderingskriterier er etterlengtet!


En av fordelene med nettstedet er respons-/kommentardelen. Alle kan skrive en kommentar til tekstene dine og komme med konkrete råd. Ofte er det derimot kommentarer av typen: "Du er drit flink, azz! koz & klemz!" Skrive- og tegnsettingsfeilene i tekstene og kommentarene kan gjøre en stakkars pedant psykotisk...

Les flere anmeldelser av dikt.no her!

Ingen kommentarer: