onsdag 16. januar 2008

Dublin (Hovedstaden i Irland): Nyt en flott storbyweek-end i Dublin



Bra: Billig reise, billig drikke, kultur
Dårlig: Vær, dyrt å bo
Av: Joachim

En liten 2-timers flyreise fra Oslo ligger Dublin for dine føtter. Og hvor mye har det kostet deg å komme hit? 145 kr inkl. skatter og avgifter med RyanAir kanskje? Joda, det er langt billigere enn å ta toget til Göteborg for eksempel - og mye morsommere.


Irland ønsker deg velkommen med skilt på gælisk og en 15 minutters busstur til sentrum for € 6. Kjapt og smertefritt. Mange velger å bo i Temple Bar/Grafton Street området - det ubestridte turist, shopping og pub strøket. Her er hotellprisene dermed desidert høyest og det er flest turister. Man bor billigere og like bra på den andre siden av elven Liffey (nord). Anbefales.


Orientering: elven Liffey deler Dublin i to; nord og sør. Nord for Liffey finner du blbl.a den brede avenyen O'Connell Street med monumentet The Spire, Jameson Whiskey Distillery og den sjarmerende Capel Street. Sør for Liffey finner du ovennevnte Temple Bar, Grafton Street, Trinity College, Guinness o.s.v. Det er forøvrig ideelt å vandre langs Liffey på begge sider og krysse mange av dens broer, bl.a Ha'penny Bridge (halv-penny broen som det før i tiden kostet nettopp det å krysse).


Temple Bar trenger litt omtale. Dette er et strøk med gågater og tett i tett med puber og restauranter. Veldig sjarmerende, men også mye turister. Dette fører til høyere ølpriser og matpriser og at dublinerne (eller dubs som de kalles) styrer unna. Ta for all del turen hit, men pass også på å besøke andre strøk i byen hvis du vil menge deg med de innfødte.


Som man kan tenke seg er Dublin en pub-by. Pub er kultur og et par pub-besøk per dag er obligatorisk for turister spør du meg. Besøk noen i Temple Bar, men også i andre strøk som f.eks Capel Street nord for elven. Bestill noen pints med Guinness og litt Irish Stew (billig og godt) og se sport på storskjerm. Hva er vel bedre enn VM finalen i Darts med høy stemning på pub??


Når det gjelder severdigheter kommer man ikke utenom Guinness Storehouse og Jameson Whiskey Distellery. Gøy for alle nytere av alkohol og de gir begge et unikt innblikk i Dublins historie. Man bør også få med seg museumsgaten Kildare Street, vikinghistorien og Dublin Castle, National Museum, College Park m.m. Det er nok av opplevelser i Dublin! Alt er i og for seg i gangavstand, så sko deg godt og ta med paraplyen og legg i vei!

Les flere anmeldelser av Dublin (Hovedstaden i Irland) her!

Ingen kommentarer: