tirsdag 20. november 2007

Shoot 'Em Up (2007): Vet du hva du går til kan du bli riktig så fornøyd med denne



Bra: heftig gun fighting
Dårlig: klisjeer til du blir gærn av det
Av: Joachim

På Oslo Internasjonale Filmfestival falt valget (mer eller mindre tilfeldig) på Shoot 'Em Up på Rockefeller. OK, jeg hadde ikke lest alt for mye om den på forhånd, men visste iallefall hva jeg skulle forvente meg: en skyteorgie full av fete actionscener og med tørrvittig klisjéhumor i drøssevis. Og ja, det stemte...

Går du for å se Shoot' Em Up må du vite hva du går til. Dette er ikke en actionfilm med dypt plott og intelligent spenning. Dette er filmen for deg som liker å se skytescener i 2 timer. I tillegg er Shoot' Em Up en parodi på middelmådige actionfilmer, for her hagler klisjeene like tett som skuddsalvene. Derfor er det til tider hylende morsomt så se Clive Owens gulrottriks (ja du leste riktig) som fører til blodbad, men lar du deg ikke begeistre av blodige filmer bør du styre unna. Plottet er også tilgjort idiotisk, heldigvis så idiotisk at vi skjønner det er en parodi. De som ikke skjønner det må tro dette er verdens dårligste film.

Derfor er det sikkert mange som vil dømme denne filmen nord og ned, men vet du hva du går til og liker urealistiske og blodige skytescener og klisjéhumor, blir du happy.

Men for all del: ikke ta med dama på denne!

Les flere anmeldelser av Shoot 'Em Up (2007) her!

Ingen kommentarer: