tirsdag 20. november 2007

30 Days of Night (2007): Vampyrer i isødet...den var ny!



Bra: joda, gøy med vampyrer i en ny setting
Dårlig: Historie, plot, når ikke så høyt på skremmeskalaen
Av: Joachim

Smarte vamyrer altså. De har endelig skjønt at de kan kose seg nord for polarsirkelen om vinteren uten å bli forstyrret av den dumme solen.

I den nordligste byen i Alaska (Barrow) blir vi lurt til å tro at det er BEKMØRKT 30 dager i året (en ganske festlig betraktning av livet i nord kan alle vi nordboere le av). Videre blir vi fortalt at byen er totalt isolert fra omverdenen i disse 30 dagene, og alt ligger altså til rette for en 30 dagers vampyr showdown i klassisk skrekkfilm stil. 

Det begynner ganske bra. Merkelige hendelser i byen og ingen synlige vampyrer lager en fin, skummel stemning. Dessverre blir det hele fort litt over-the-top. Når vampyrene blir godt synlige blir de fort mindre skumle, og fra en "hva-faen-er-det-som-skjer-i-byen-vår" stemning blir det hele en hide-and-seek greie der en gruppe overlevende gjemmer seg, flykter og dreper litt innimellom. Ikke særlig skummelt eller bra med andre ord.

Dette begynner ganske OK altså, men blir bare en middelmådig og forutsigbar skrekkfilm. Jeg ser for meg at denne passer best for 19 år gamle kjærestepar som liker å klamre seg inntil hverandre på rad 11. At denne nådde toppen av box office listene i USA sier vel at skrekk-genren for 19 åringer (Scream, I know what u did last summer) ikke er oppbrukt helt ennå...

Les flere anmeldelser av 30 Days of Night (2007) her!

Ingen kommentarer: