onsdag 27. februar 2008

Nå eller aldri (2007): Søt, men mangler det lille ekstra



Bra: Nicholson & Freeman
Dårlig: mangler litt på dialog og utførelse
Av: Heidi

Av og til er det gøy å kjøpe piratkopierte DVDer i Asia og se filmer lenge før de kommer på kino her hjemme. Kvaliteten var kanskje ikke super, men for $2 kan man jo ikke bli misfornøyd. Nå vel, ikke bli sinte på meg da Tollvesenet :-)


Hadde store forventinger til The Bucket List (døpt Nå eller Aldri i Norge). Alltid vært stor fan av Jack, og Morgan Freeman er ikke å forakte han heller. Kan minne litt om About Schmit denne filmen, og med disse to stjernene skulle man tro at dette ble en skikkelig vinner, men det mangler dessverre litt. Det er på dialog og utførelse det kommer til kort. Det er kostelig å se en kreftsyk Nicholson vri seg i sinne og smerte, en ordentlig bitter gammel mann er han, med god grunn. Men dialogen mellom han og Freeman, som er det viktigste i filmen, er noe tilgjort og flyter ikke like elegant som jeg hadde håpet. Regissør må ta på seg litt av skylden her. Min andre innvending er reisen de to legger ut på. Denne ser det virkelig ut som er laget på sparebluss i et dårlig studio, og vi kommer ikke under huden på herremennene der de virkelig skal oppleve verden før de dør. Dette kunne vært gjort bedre!


Likevel er jo dette en feel-good film med alvorlige undertoner om livet, sykdom, døden, kjærlighet og familie pakket inn i et småmorsomt skall. Altså høyst severdig kosefilm, men med to av verdens største skuespillere i spissen skuffer den dessverre litt.

Les flere anmeldelser av Nå eller aldri (2007) her!

Ingen kommentarer: