mandag 24. september 2007

Tatt av Kvinnen (2007): Nok en Norsk Stjernetreff!

Bra: Dødsmorsom historie, rik dialog, flinke skuespillere -- vakkert og morsomt!
Av: UtelivsLøven
Her kommer nok et knallskudd fra regissør Petter Næss. Og denne her blitt plukket ut som det offisielle norske bidraget til Oscar 2008. I følge bookmakerne kommer denne til å gjøre det godt, så dette er en film du absolutt ikke bør gå glipp av.


Denne gangen handler historien om en "unnskyld at jeg er til"-personlighet spilt glimrende av Trond Fausa Aurvaag. Disse rollene er etterhvert blitt hans spesialitet. Livet til Aurvaags rollefigur blir gradvis snudd på hodet på grunn av den fargerike, snakksalie, og ekstremt impulsive Marianne (fantastisk spilt av Marian Saastad Ottesen). Uten å si for mye, så er dette en utrolig morsom film med en rivende dialog. Det er lenge siden jeg har ledd så mye på kino. Men, selv om du både ler litt av og litt med hovedkarakteren, så blir du samtidig glad i han, og latteren er ikke ond.


Erlend Loe har skrevet en kjempemorsom bok, som Petter Næss har visualisert i denne høyst anbefalte filmen. Scenevalg, lys, musikk, skuespillere -- alt er kjempebra, og filmen passer like godt for liten og stor. Det blir spennende å følge den i Oscarutdelingen. Det er på tide at Norge får en Oscar til!

les flere anmeldelser her!

Ingen kommentarer: