fredag 28. september 2007

Apocalypto: Bestialsk jungelmorro



Bra: Spenning, scenografi, skuespillere
Dårlig: Blodtørstig som få
Av: Joachim

Det er deilig å se en ordentlig annerledes film en gang i blant. En actionfilm med sitrende spenning, vold og drap uten en eneste biljakt eller skuddsalve er fin underholdning fra tid til annen. Her er en actionfilm fra en fremmed kultur, de snakker et fremmed språk og er bestialske på en annerledes måte. Særlig det at det snakkes Maya gjør dette til en opplevelse utenom det vanlige, det hadde virkelig ikke gjort seg om det ble snakket gebrokkent engelsk her nede i jungelen.


Sjelden har en film fått mer blandet kritikk enn denne. Kritikerne gir den 1 og 5 stjerner om hverandre. Noen mener den bare er bestialsk og dum, mens andre gir Mel Gibson honør for en mektig film. Bestialsk er den helt sikkert, her drepes det og ofres det over en lav sko. Men filmatisk er den flott, både når det gjelder lyd, bilde og komposisjon. Det er en fantastisk 40 minutters jakt gjennom jungelen som jeg ikke ville vært foruten.

Det eneste håpløse er slutten på jakten, der vår helt Jaguarpote kneler på stranden og ser spanjolene komme i land i Sør-Amerika for første gang. Aaawwwwww.

Ellers: høyst severdig!

les flere anmeldelser her!

Ingen kommentarer: