tirsdag 25. september 2007

Oslo Dokumentar Kino (Parkteateret): Den intelektuelle kinoen



Bra: Spennende dokumentarer og intelligent debatter!
Dårlig: Varierende kvalitet på debattantene
Av: GuGu

Ganske få vet egentlig om hva som foregår på Parkteateret på kveldstid i løpet av uken. Så da er det på tide å dele en liten hemmelighet med dere, kjære anmeldelseslesere. For ca. en gang i uken, vanligvis på en mandag eller tirsdag, så viser Oslo Dokumentarkino et par dokumentarer som omhandler et dagsaktuelt tema. Etter vel to timer med film, inviterer de til debatt mellom to eller flere oppegående individer for å hjelpe tilskuerne med å fordøye den intellektuelle materien de har blitt servert.


Dette er et format som fungerer glimrende, og i tillegg til å underholde, får man også lært en hel del nye ting. Jeg har vært med flere ganger, og har aldri blitt skuffet. Første gang var dokumentaren Crude Impact, hvor flere omstridte sider ved vår oljeavhengighet ble diskutert. Etter filmen var det debatt med nestlederen i Bellona (Marius Holm), og Jan Herdal (redaktør for nettsida Oljekrisa.no). Dessverre så ble det mye personangrep, mye motstridende fakta (som hver av debatantene aldri vil bli sjekket på), og generelt få konstruktive forsøk fra hver av deltakerne. Jeg skulle gjerne sett at moderatoren ledet debatten mer, og holdt debatantene til veggs når de unngikk å svare på direkte spørsmål.


Alt i alt er dette et morsomt og forfriskende pust i en hverdag som ofte overdøves av fordummende underholdning. Hjertelig anbefalt!

les flere anmeldelser her!

Ingen kommentarer: