mandag 24. september 2007

Spiderman 3 (2007): Et betydelig steg ned fra 1 og 2

Bra: Gode skuespillere, bra effekter, enormt budsjett
Dårlig: Lite nytt, litt rotete fortelling, til tider virker den litt kjedelig, for mye drama
Av: UtelivsLøven
2'ern i denne serien av tre filmer om tegneseriehelten Spiderman overrasket stort -- den holdt nemlig den samme, høye standarden som den første filmen hadde satt. Det vil si et velspilt, action-drama med en intens og god fortelling, hvor tegneseriekvalitetene fortsatt er i behold. Dessverre klarer ikke Spiderman 3 å leve opp til denne samme standarden, og den må derfor kunne kalles en skuffelse. For selv om det er bra action, gode skuespillere, og dype lommer på produksjonsselskapet Sony, så virker denne filmen til tider lang og kjedelig, med et altfor stort fokus på menneskelig drama og intriger. Vi som er Superman fans vil ha det enkelt: Supermann sloss mot mange skumle og onde fiender, som gjerne har spesielle krefter. Og Spiderman vinner alltid, selv om det til tider ser veldig mørkt ut. Her roter regissøren seg stadig vekk bort den enkle historien med ubetydeligheter, og får filmen til å virke oppstykket og dårlig fortalt.

 

Denne gangen er kampen Spiderman kjemper vel så mye mot ytre fiender som på innsiden (undertittelen på filmen er "The Battle Within"). For suksessen hans i de to første filmene har ført med seg så mange fans at det har gått til hodet på han. Jeg regner med at produsenten har ønsket at seerne skal føle et visst ubehag fra denne selvgodheten, men hos meg blomstrer den ut i en sterk kvalme som varte i 15-20 minutter. Helt unødvendig å overdrive som de gjør. Og selv om det er positivt at de prøver noe nytt, så får de trekk for dårlig gjennomføring og tilroting av historien.

 

For dem som har sett de to første filmene, er nok dette en skuffelse man fint kan klare seg uten. Med det den presterer av spesialeffekter og skuespillerprestasjoner er det ingen dårlig film, men den er flere hakk under Spiderman-kvalitet.

les flere anmeldelser her!

Ingen kommentarer: