lørdag 8. mars 2008

Into the Wild (2007): Flott og tankevekkende filmatisering av interessant historie



Bra: Skuespillere, fotografi og en sterk historie
Dårlig: Noen scener på grensen til klisjé
Av: Joachim

Ikke er jeg blant dem som har lest boken med samme navn, men jeg hadde lest litt om Christopher McCandless på forhånd. En interessant historie om en ung manns søken etter seg selv og liv langt unna det materialistiske og karriere-jegende livet familie og samfunnet krever av ham.

Skal ikke gå altfor mye innpå historiens moral eller prøve å tolke hovedpersonens tanker, vil heller nøye meg med å si at dette er en fremragende film skapt av ikke ukjente Sean Penn.

Det er et krevende format Penn har valgt. Her hoppes det frem og tilbake i tid mellom de siste ukene til vår helt (eller antihelt) i Alaska, hans fortid og hans reise (der i høyeste gra reisen er en del av målet) - det kan høres forvirrende, men det funker helt utmerket. Det gir i det hele tatt et flott perspektiv på "Alex Supertramps" reise. En annen ting som må trekkes frem er de vakre naturfotografiene, filmingen in other words. Såvel Alaska som Colorado River blir magisk gjenskapt der Supertramp nyter naturen og hva den har å by på mens han brenner opp sine penger.

Et par ganger blir det litt klisjé-aktig, som når Alex står på toppen av et fjell med armene til værs og kamera svirrer rundt hodet hans mens vi hører en slags moralpreken av en sang. Det er forresten ikke noe soundtrack å snakke om her, kjedelig og ubetydelig og et forsøk på å få tekstene til å matche filmens handling. Funker ikke synes jeg.


Hovedrollen Christopher/Alex portretteres ypperlig av Emilie Hirsch, og i filmens bi-roller (personer Alex møter på sin vei) finner vi herlige karakterer som Vince Vaughn, Catherine Keener og Tom Holbrook (Oscar nominert). 

En stor film om mennesker - se den! Og etterpå gå til Wikipedia og les om Christopher McCandless: der finner du mange interessante facts!

Les flere anmeldelser av Into the Wild (2007) her!

Ingen kommentarer: