tirsdag 11. mars 2008

Into the Wild (2007): En fascinerende og fengende bok har nå blitt en like god film!



Bra: Fantastisk natur, interessant (sann) historie. Bra tvers igjennom
Dårlig: Handlingen beveger seg litt sakte mot slutten
Av: Jørgen

For noen år siden fikk jeg boken Into the Wild av en som kjenner meg godt. Hun hadde selv lest den, elsket den, og var overbevist om at jeg også ville like den. Og det hadde hun rett i. Denne relativt lettleste boken ble unnagjort på kun et par dager. Forfatteren, Jon Krakauer, har gjort en møysommelig jobb med å samle inn vitneutsagn og spor fra den 2-årige reisen Christopher McCandless la ut på etter at han var ferdig på universitetet. Historien, fortellermåten, og personen Christopher gjør dette til en fortelling som vil falle i smak hos alle. Det er interessant å merke seg at det var først etter at Krakauers bok ble publisert at Christopher oppnådde kjendisstatus.


Nå har altså boken blitt til film. En skikkelig bra film. Sean Penn har adaptert boken til film, og det er også han som mesterlig har regissert disse 148 minuttene med vakker natur, sterke skuespillere, og fascinerende historie. Filmen holder seg veldig tro til boken, både hva historie og struktur angår. Og det er bra. Dette er tvers igjennom en bra film, og selv om historien på et par steder beveget seg litt sakte i "5. kapittel", fortjener denne en rungende femmer fra meg.


I tillegg til en bra historie, føler jeg mye sympati med Christophers filosofiske søken. Alle tenker mye på hva/hvorfor/hvordan i forhold til sine egne liv, og Christopher var villig til å gå til det mest ekstreme for å finne det ut. Og ved at han gjør det, så kan han kanskje lære oss noe om hva som er viktig i livet.

Anbefalt for alle!

Les flere anmeldelser av Into the Wild (2007) her!

Ingen kommentarer: