mandag 17. desember 2007

Rottatouille (original versjon): Herlig dataanimasjon om en rotte med Gourmetferdigheter



Bra: En av Pixars beste
Av: bruno

Pixars siste skudd på søte-animerte-pratende-dyr filmer. Som vanlig er ingrediensene verdensledende dataanimasjon, morsom og lett dialog og historie, kjente stemmer, fine farger og en historie på flere nivåer som appellerer til både liten og stor samtidig. På mange måter skapte Pixar sjangeren disse filmene passer inn i med Toy Story tidlig på 90-tallet, og siden den gang har de ledet utviklingen og skapt de aller beste filmene i sjangeren.


Ratatouille er historien om rotta Remy som elsker god mat og har en nese få forunt. Med denne nesa kan han lukte seg frem til hvilke ingredienser som skal til for å lage enr ett komplett. Men, alle rottevennene hans i rottereiret hvor han bor, bryr seg ikke om slike ting. For dem er fordervet mat en smakstilsetning. Vel, Remys nese ville vært gull verdt for en kokk, men dessverre er det ikke plass til en rotte på et moderne kjøkken.... Det ville ihvertfall mistet serveringsløyven øyeblikkelig (se hva som har skjedd i Oslo sentrum). Vi følger Remy gjennom en fascinerende historie, og det er flere ganger det ser ut som om det skal gå skikkelig gærent for vår helt.


Dette er en film som anbefales varmt for hele familien! Veldig, veldig underholdende!


Bruno sier: Ach Ja!

Som en interessant tilleggsinfo, kan det nevnes at salget av rotter tok helt av i Frankrike etter at denne filmen ble lansert, og mange dyrebutikker gikk helt tomme.

Les flere anmeldelser av Rottatouille (original versjon) her!

Ingen kommentarer: