torsdag 20. desember 2007

I Heart Huckabees (2004): Rar og dum



Bra: Flinke skuespillere (som ikke får vist hva de duger til)
Dårlig: Handling, dialog, usammenhengende, komedie som ikke er morsom
Av: bruno

Det er mulig jeg vurderer denne filmen helt feil, men jeg kan ikke si annet enn at den er både dum og rar. Og jeg tar gjerne en debatt på det!


Uansett, her har du en halvkomedie (ikke morsom), som prøver å stille fundamentale spørsmål om hvem vi er, hvordan vi vet hvem vi er, hvorfor vi er som vi er, hva er meningen med livet etc. (ganske fundamentale greier), ved at hovedrolleinnehaveren (Jason Schwartzman) og flere av de andre karakterene møter motgang og får hjelp til å svare på disse spørsmålene takket være noen eksistensielle detektiver. I følge et intervju regissøren ga, er mye av inspirasjonen til filmen hentet fra det amerikanske samfunnet i ukene etter terroristangrepene mot NY. I følge han, gikk "Alle gikk da rundt og stilte spørsmål ved sin egen tilværelse -- hva som var meningen med livet".


Dialog, handling, skuespillerprestasjoner, lyd, lys, scenografi -- ja, alt i denne filmen, forsvinner i et tåkehav av usammenhengende og umorsom komedie. To bortkastede timer av mitt liv. (Og for ellers store skuespillere som Naomi Watts, Mark Wahlberg, Jude Law og Dustin Hoffman snakker vi her om masse bortkastede talenter på et helt håpløs film).


Bruno sier: Nicht, nicht, nicht, nicht, nicht, nicht, nicht, nicht, nicht, nicht!!

Les flere anmeldelser av I Heart Huckabees (2004) her!

Ingen kommentarer: