fredag 7. desember 2007

London (Hovedstaden i Storbritannia): Byen med alt



Bra: Severdigheter, kunst, kultur, mat, drikke, fotball
Dårlig: Dyrt. Forurensning
Av: Herr Wiig

London er byen som har absolutt alt, og når Ryanair flyr deg hit for noen hundrelapper er det ingen grunn til å sitte hjemme. Kunne skrevet side opp og side ned, men la meg prøve skrive et kort sammendrag med noen høydepunkter.


Fra alle flyplassene, Heathrow, Stanstead og Gatwick kommer du deg kjapt til sentrum med expresstog (eller buss). Heathrow er nærmest sentrum og togturen tar kun 20 minutter. Til Stanstead, dit billigselskapene Ryanair og Norwegian flyr, tar togturen 45 minutter til Liverpool St. Station.


Når det gjelder innkvartering i London er det dyrt dyrt dyrt. På hotels.com finner du nok de beste dealene, men regn med å bruke en opp mot 1000-lapp per natt hvis du vil ha bra standard ordentlig sentralt. Kensington, Bayswater og Mayfair kan anbefales som hyggelige strøk å bo i. Kensington er min favoritt.


Shopping er et must når man er i London. I Kensington finner du Harrod's + upscale varehus som Harvey Nichols og alt av fine butikker. Et annet fint shoppingstrøk er Covent Garden (mote) og Regent Street. I Oxford Street finner du alle de store og litt billigere kleskjedene. Ikke like sjarmerende å rusle rundt i Oxford Street, men et must for alle som skal ha klær.


London har mange grønne lunger som er verdt et besøk i solskinn. Hyde Park er selvsagt størst og mest berømt, men andre mindre parker er like fine: Baatersea Park, Regent's Park (med zoo) og St.James Park.


London er teaterby nr. 1. I West End finner du flere titalls små scener med show og musicals for enhver smak. Billettboden midt på Leicester Square gir deg de beste billettdealene. Rundt Leicester Square finner du også alle de store kinoene og små stand-up scener o.l.


Av museer og severdigheter må nevnes London Eye (det enoreme "pariserhjulet"), Tate Modern, Tate, The National Gallery, Tower of London og Tower Bridge, Westminister Abbey og Buckingham Palace med change of the guards.


Å komme deg rundt i London gjør du lettest med undergrunnssystemet: Tuben. Kjøp et Oyster Card ved ankomst første dagen og fyll på med £20. Dette er den billigste og greieste måten å gjøre det på. Tuben er kjapp og grei og desidert raskest.


Det finnes utrolig mange restauranter i London, noe for enhver smak. Nesten ikke noe poeng å gå inn på dette her, men husk å kom deg på pub, gjerne når det er fotballkamp på TVn. Fotballkamp er forøvrig noe du bør få med deg live. Sjekk hjemmeprogrammet til Arsenal, Chelsea, West Ham eller Tottenham og ordne billetter lenge før du reiser hjemmefra. Det er alltid fullt.


God tur!

Les flere anmeldelser av London (Hovedstaden i Storbritannia) her!

Ingen kommentarer: