fredag 13. juni 2008

Indiana Jones og Krystallhodeskallens rike (2008): En litt tvilsom oppfølger



Bra: Indiana Jones er tilbake etter 20 år i dvale
Dårlig: En film for de hardeste fansene.. Som lar virkelighetsoppfatningen sin ligge igjen hjemme
Av: bruno

OKei.. Jeg må begynne med å si at jeg har sett de andre tre filmene flere ganger, og går ikke lei. Forventningene til denne fjerde (og siste, med tanke på at Ford er en gammel mann blitt) filmen var derfor veldig høye. Nå har vi ventet i 20 år, så det er klart at man har forventninger.


Dessverre klarer ikke super-teamet Speilberg-Ford-Cate Blanchette-George Lucas å innfri. Istedenfor å lage en film med en skikkelig historie, spiller dette siste kapittelet igjen de samme spøkene og humoren fra de foregående, og historien blir derfor stillestående og dårlig. I tillegg er det noen fantastisk usannsynelige scener hvor ikke engang en robot fra Terminator filmene kunne ha overlevet -- men det gjør også Harrison Ford.


Den historien George Lucas ender opp med å skrive i Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull mangler mye. Helten vår er inspirert fra tegneseriespalter fra 1930-tallet i ånden av oppdagerne og lykkejegerne fra samme tidsperiode. Når man da setter handlingen til 1950-tallet og blander inn en haug med Sovjeter, er det noe som skurrer.


Nei.. Gi meg en skikkelig historie, og jeg gir gladelig denne fantastiske franchisen en 5'er.. Men, når man tar den "feige" utveien, og repeterer gamle replikker og ikke skriver en skikkelig historie.. Da blir det ikke full pott fra meg.


Hilsen fra skuffet Indiana fan.

Les flere anmeldelser av Indiana Jones og Krystallhodeskallens rike (2008) her!

Ingen kommentarer: