tirsdag 20. januar 2009

Rosenborg Tak og Malingsservice: Rosenborg Tak og Malingsservice kamuflert som "T. B. Takssikring" anbefales IKKE



Dårlig: Enmannsforetak med 53 betalingsanmerkninger (iflg. Brønnøysundregistrene)
Av: Ladigue

Selskapet Rosenborg Tak og Malingsservice, også kamuflert som "T. B. Taksikring", er IKKE å anbefale. Hold dere LANGT unna dette enmannsforetaket. Eieren 'leker' butikk og kundene kan se langt etter sine rettigheter, selv med loven i hånd.


Min mor (72) ble lurt til å anskaffe to feierstiger fra dette firmaet. Huset skulle selges og han dukket (dessverre) opp i tidsrommet mellom den muntlige avtale med ny eier og signering av kontrakt. Mor ønsket naturligvis å være på den sikre siden i tilfelle den nye eieren ville påberope en mangel, men hevdet likevel at hun ikke behøvde feierstiger fordi det for dette huset var registrert at det var fullt forsvarlig med å feie fra loftet. Mannen insisterte og påsto at det var pålagt i henhold til lov. Hun gir etter, men kontakter feier for å få sikkert svar. Dessverre kom bekreftelsen på hennes påstand like etter at montering var ferdig, betaling gjort kontant og mannen var over alle hauger. Kvitteringen hun fikk var ingen skikkelig kvittering, kun en "følgeseddel" med nesten uleselig håndskrift og uten den standard informasjon som skal stå på en kvittering, nemlig tydelig trykket firmanavn og organisasjonsnummer. Han oppga et fiktivt firmanavn og det som viste seg å være et feilaktig mobiltelefonnummer, for hun fant ingen av delene i katalog eller opplysning da hun forsøkte å ringe for å reklamere på kjøpet. 


Selskapet "T.B. Taksikring" finnes ikke. Etter en del undersøkelser fant vi til slutt rett telefonnummer og derigjennom organisasjonsnummeret på firmaet som altså heter 'Rosenborg Tak og Malingsservice'. Min mor har truet med, og gått til avisen med historien, men sa i fra til mannen først slik at han skulle få en sjanse til å betale tilbake. I stedet løp han rett til lokalavisen og påsto at den nye eieren har sagt at hun ville ha stigene. Lokalavisen trykket derfor aldri historien. At ny huseier vil ha stigene mener vi er reinspikket løgn, for det var ikke aktuelt da min mor nevnte problemene for henne. Hvorfor betale 8.000,- for noe man ikke er lovpålagt til å ha og når man i tillegg har fått en annen løsning godkjent av fagmenn?


Da enmannsforetaket kom forbi en uke senere (i leiebil) reklamerte hun muntlig, ga ham nummeret til feieren og en beskjed om at han måtte ringe for selv å få bekreftelsen, og beskjed om at hun ville ha tilbake pengene. Etter dette har det vært mange telefoner til firmaet men de fleste har ikke blitt besvart. Når han endelig har svart har det vært masse rare unnskyldninger. Pengene er forsatt ikke tilbakebetalt


Eieren av dette firmaet har helt åpenbart økonomiske problemer, og det er ikke rart slik som han tydeligvis "leker butikk". I henhold til Brønnøysdundregistrene står firmaet registrert med 53 betalingsanmerkninger i form av enten inkasso, forliksrådsdom eller offentlig kunngjøringer. Vi har ikke funnet hvilke kategorier som har flest anmerkninger (tjenesten koster), men vi forstår at det må være alvorlig siden han opererer på denne måten. Dessuten er det ikke registert noen innlevering av årsregnskap siden selskapets stiftelse i 2002.


Alle som har tilgang til internett bør spørre om organisasjonsnummer og sjekke dette mot Brønnøyundregistrene, samt å Google firmaet, før de inngår avtale om levering av tjenester fra slike som dukker opp på døren.  Min mor har fått en dyr lærepenge her, og kan sannsynligvis se langt etter pengene sine, men med min hjelp advarer hun andre mot å benytte dette firmaet.


Alle opplysninger som fremgår i teksten over er offentlig tilgjengelig informasjon og vi benytter oss av ytringsfriheten.

Les flere anmeldelser av Rosenborg Tak og Malingsservice her!

1 kommentar:

Unknown sa...

Han var her også nå i nyere tid. Svindlet en dame for oppussing av bad. Rev badet og stakk av med 190k. Bortevekk. Dette er svindler av høgste rang. Malte taket her. Ble bare halvferdig. Så stakk han av.