lørdag 9. august 2008

Tony Carey: livescene-debutt i Norge...fantastisk! Ny sjanse i odda, 19-20 september!!!



Bra: Fantastisk innsats-av 2 musikere!!! Overproduserte plater=vanskelige liveopptredener, vanligvis...men, mannen er en sann håndverker, musiker ut i fingerspi
Dårlig: nei!
Av: kjell Goerlitz

Søndag kveld i oslo, siste dagen i fellesferien-rundt kl. 22 går Tony Carey på scenen i et passe fullt "John Dee". Omkring 200 personer er samlet her- de fleste med god kjennskap til TC`s musikk..."true believers"-faktoren er stor. TC & medmusikker Anders Norman på gitar, cajoun og vokal åpner med "Cod War Kids" fra 1994-noe overraskende, men samtidig forutsigbart: I sin introduksjon forteller TC at han HAR vært i Norge og spillet før- men da i promotionsammenheng, for platen med samme navn, på tv Norge`s "casino".


et stykke inn i konserten kommer det en gjeng låter fra "Planet P Project", "Believe it", "Tranquility Base", "This Perfect Place" med flere. Dette er sikkert noe som henger igjen i TC`s hjernebark fra helgen før, da han spillte i Finland på "Rockperry"-festivalen, med fullt band, og med ønske om Planet P Project-låter. Ynwie Malmsteen, Children Of Bodom, og...Tony Carey?!?


Publikum står som hypnotisert da mannen hyler og hvisker ut strofe etter strofe med en stemmeprakt som er få forundt. Dette unike uttrykket, kombinert med gjennomtenkte tekster om ting som hvert menneske kan relatere til, og som i tillegg er utsmykket med vidunderlige melodier, er forførisk, nesten på grensen til overnaturlig. Ikke rart at folk står som trollbundet.


Konserten varer ikke stort lenger enn ti 24.00 - til artistens store sorg, da han helst vil spille til publikum uttrykkelig sier "nok"...det store forebildet er Bruce Springsteen!


Han har i dette tidsutrymmet klart å skumme igjennom over 30 års låtskriverier, med sitt eget utvalgte materiale. Mange/alle vil nok si at dt manglet noen låter, fordi det aller meste som Tony Carey har sluppet er overveldende bra(og det meste som ANDRE har sluppet av hans materiale er også bra..!), men allikevel er publikum stort sett fornøyd etter 3 ekstranummer, "Room with a view" og "Boystown" inkludert.


Vi sees i Odda 19-20 September, da Tony Carey opptrer, med fullt band, for ANDRE gang live i Norge!!!

Les flere anmeldelser av Tony Carey her!

Ingen kommentarer: