mandag 25. august 2008

Kong Arthur Spelet: Nok et vellykket spel i 2008.



Bra: Kong Arthurspelet har gjennomført sin 7. utgave i herlig spillevær på Sandsøya på Sunnmøre. Over 2000 tilskuere. Humor. Spilleglede. Gode kritikker.
Dårlig: Ingen egentlig, men det er ei utfordring med båtskyss til så mange personer til ei øy der det bor bare 300 personer. Litt kluss her på søndagen.
Av: oddbjørn anders hagen

Etter å ha arbeidet med amatørene fra Sande kommunes øyrike for 7. gang har jeg bare lovord å si om innsats, dyktighet, innlevelse og resultat. Spelet var tettere og hadde bedre flyt enn noen gang. Folk var meget fornøyde. Fylkesordfører og ordfører gav uhildret ros for dette tiltaket ute i havgapet og gav også velfortjent ros til alle dugnadsfolk. Nok en gang var været på vår side og med stappfullt amfi på premieren var det bare fantastisk å oppleve spillegleden, publikumsreaksjonen, den gode lyden og musikken og lydkulissene. Uttalelser fra både forståsegpåere og andre varmet og gir inspirasjon til å tenke videre mot en ny spelutgave om 2 år. Den humoristiske undertonen dette spelet har ser ut til å more folket og krydre de mer alvorlige, sarte og også villere scener på en måte som publikum liker. Den store blandingen av publikum, både i alder og geografi vitner også om at spelet har vunnet ry som severdig friluftsspel både utenfor egen kommune og landsdel. En takk til alle involverte og lykke til med videre arbeid med et spennede konsept som både inneholder spel og andre opplevelser som utstillinger, konserter båtliv og turmuligheter (eksempelvis til Dollsteinhola, med dens hemmeligheter). Kanskje er ekspansjonsmulighetene fortsatt store med flere fokusområder både på øy, kommune og historier rundt Kong Artur-legendene. Hva med spelseminar med kjnte, sentrale personer som tar opp Kong Arthur som sagnfigur og historisk person? Det fins allerede mange filmer, bøker og annet publisert materiale.

Les flere anmeldelser av Kong Arthur Spelet her!

Ingen kommentarer: