tirsdag 17. mars 2009

HTC (Google) G1 Mobiltelefon / Android: En skikkelig bra førsteutgave fra HTC-Google



Bra: Mange programmer, tett integrert med Google mail/kalender/søk/kontakter, lekker og sexy
Dårlig: Litt dårlig batteritid (må lade omtrent hver natt med endel bruk)
Av: GuGu

Jeg var en tur i USA for noen uker siden, og var pent nødt til å ta med meg en HTC/Google G1 telefon hjem til Norge. Telefonen var låst til T-mobile, men en unlock kode til 25$ sørger for at du kan bruke den med alle operatører. Selve telefonen er litt mindre enn en iPhone, svakt bananformet, og skjermen sklir ut til siden for å gi tillgang til et fullverdig 5-raders tastatur (som er veldig bra å skrive på).

Siden telefonen er åpen kildekode, er det et aktivt bruker- og utviklermiljø. Selv om telefonen bare har vært ute noen måneder, er det allerede endel nyttige applikasjoner tilgjengelige. Og nye kommer stadig. Telefonen krever at man bruker litt tid på den for å få mest mulig ut av den, og kan derfor være et dårlig alternativ for de teknofobe. De teknofile vil nok definitivt sette pris på den.


Bra:
  • Veldig god sender/mottaker
  • Utrolig bra keyboard
  • Gode innebygde applikasjoner (SMS/meldinger, mail, kontakter, kalender, nettleser). Mange andre kan lastes ned
  • Enkel betjening, oversiktelig, fint design, passer i lommen
  • Via Wi-fi Tether applikasjon kan telefonens 3g tilkobling deles med PCen via en wi-fi Peer-To-Peer link. Utrolig enkelt og greit
  • Robust integrasjon med Google-tjenestene (mail, kalender, kontakter, maps mm.)


Ikke så bra:
  • Batteriet imponerer ikke (men de fleste 3G telefoner i dag krever daglig oppladning, og sånn sett er denne inget unntak).


Konklusjon: Jeg er veldig fornøyd med telefonen og det den presterer (har hatt den i ca. 1 måned). Jeg ser et stort potensiale for Android plattformen, og det kommer HELT SIKKERT IKKE til å bli den siste Android/Googletelefonen jeg kjøper. Det kan jeg ikke si for Windows CE.

Les flere anmeldelser av HTC (Google) G1 Mobiltelefon / Android her!

Ingen kommentarer: