Bra: Pulserende miljø og omfattende meny med velsmakende retter.
Dårlig: Litt lene å vente på servitør
Av: Jostein Mosnes
MONA LISA – FRA PORTRETT TIL GOURMET
På 1400-tallet gjorde geniet Leonardo da Vinci Mona Lisa verdensberømt som portrett. I 1987 "brakte" restaurantgründer N. Virani henne til Oslo, hvor hun siden har frontet hovedstadens mest populære italienske kjøkken.
Allerede ved ankomsten skiller Mona Lisa seg fra andre serveringssteder; Foran hovedinngangen ligger den pulserende fortausrestaurant "Høybråten", hvor man ved bord - med askebeger på – kan ta en drink og studere Mona Lisas meny, før man begir seg til annen etasje:
Gourmetens valg
Mona Lisa Huset har siden åpningen for snart 20 år siden høstet stor anerkjennelse for sitt kjøkken. Det skal godt gjøres ikke å finne noe for ganen her: Mona Lisas á la carte tilbyr 12 forretter, 4 supper, 4 salater, 6 hovedretter av fisk, 10 hovedretter av kjøtt og 9 desserter (pluss 1 ostetallerken). Man kan også velge noe enklere, blant 12 pastaretter og 7 pizzaretter. Barna er heller ikke glemt: De under 7 år kan velge mellom 6 retter og to desserter.
Mona Lisas vinkart er også rikholdig: 42 røde, 30 hvite og 5 champagner.
Romanse på hjørnet
Mona Lisa er en relativt stor restaurant, med 260 sitteplasser inne pluss 80 på balkongen mot Øvre Slottsgate/Grensen. Lokalet er lyst men uten å være "kaldt". Vi er hensatt til en klassisk spisesal med ovale stolrygger, krystallkroner, palmer og gullfarget tak. Heldekkende speil på nedre kortvegg gir lokalet i den enden et "evighetsvolum". I andre enden står et av Oslos mest populære restaurantbord: Her, foran det store hjørnevinduet har man litt mer avstand og panoramautsikt mot Grensen/Akersgaten. Det er som skapt for en romantisk middag.
Balkongen som løper langs Øvre Slottsgate er lang, smal og intim, med store vinduer mot gaten. På dagtid er det en fornøyelse å innta sin lunsj her. Vi observerer mange av samme oppfattelse, blant annet en tidligere statsråd.
Les flere anmeldelser av Mona Lisa Ristorante Bar her!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar